Întrebări frecvente

Pentru a închiria o mașina de la sediul MERIDIAN Rent A Car sau de la Aeroportul Henri Coandă, clienții trebuie să îndeplinească cerințele minime de vârstă iar documentele prezentate să nu fie expirate.

Documente necesare pentru închirierea mașinii:

  • Permisul de conducere
  • Document de identitate (Pașaport sau Buletin)
  • Pentru persoane juridice CUI-ul firmei.

Când te întâlnești cu consilierul nostru de închirieri, va trebui să te identifici, iar  actele pe care le prezinți trebuie să fie identice cu cele utilizate pentru confirmarea rezervarii și să dovedească că îndeplinești criteriile de vârstă (cel puțin 21 de ani) și că permisul tău de conducere este valid și are vechime de minimum 1 an.

Orice persoană care închiriază autovehiculul trebuie să aibă vârsta de minim 21 de ani și maxim 65 de ani, și să posede carnet de conducere de minim 1 an vechime la data încheierii contractului cu MERIDIAN Rent A Car.

În cazul rezervărilor online, îți vom trimite o confirmare a rezervării ce va include și instrucțiuni privind locul de unde vei ridica mașina. În cazul rezervării telefonice, de asemenea, vei primi toate instrucțiunile necesare, împreună cu datele de contact ale unuia dintre consilierii noștri de închirieri.

În cazul în care nu ai primit un e-mail de confirmare a rezervării, te rugăm să verifici și folderele spam/trash. În cazul în care nu ai găsit e-mailul de confirmare nici în aceste foldere, te rugăm să ne contactezi telefonic pentru a stabili detaliile rezervării. Vom economisi timp dacă în discuția telefonică ne poți furniza numărul de înregistrare al comenzii.

Plata va fi facută în RON, în momentul semnării contractului de închiriere. Plata se poate face cu numerar, cu ordin de plată sau cu cardul de credit sau de debit, online sau la casierie. Acceptăm carduri emise de Organizatiile Visa și MasterCard,  iar plata se va face numai în RON.

Perioada minimă de inchiriere este de 1 zi, cu limită de kilometri de 50 km/zi. Pentru închirieri de 2 zile consecutive, limita de kilometri este de 125 km pentru toată perioada de închiriere. Pentru închirieri de 3 zile consecutive, limita de kilometri este de 350 km pentru toată perioada închiriată, pentru închirieri  între 4 și 15 zile limita de kilometri este de 2.500 km iar pentru închirieri între 16 și 30  zile limita de kilometri este de 3.000 km /luna/auto. Depășirea numărului de kilometri va fi taxată cu 0,1 euro + tva / km pentru fiecare kilometru depășit.

Da, cu condiția obținerii acordului consilierului de închirieri, care îți va solicita plata pentru zilele de prelungire a închirierii, precum și a eventualelor opțiuni suplimentare pentru care ai optat în rezervarea inițială.

Nu îți vom închiria un autovehicul în cazul în care nu poți prezenta permisul de conducere și actul de identitate în original la ridicarea mașinii. 

Da, o mașina poate fi condusă de doua persoane diferite dar se percep taxe suplimentare pentru sofer adițional. Numele și detaliile șoferului adițonal trebuie să fie specificate în contractul de închiriere. Șoferul adițional are aceleași obligații ca și șoferul principal.

În cazul dificultăților de ordin mecanic sau în caz de accident, contactează imediat MERIDIAN Rent A Car – datele de contact sunt disponibile pe contractul de închiriere și pe www.meridianrentacar.ro – iar consilierii de închirieri îți vor furniza informațiile necesare, în funcție de situație. Beneficiezi de mașină la schimb în cazul unei defecțiuni ce nu poate fi remediată pe loc. De asemenea, trebuie să anunți Poliția în legatură cu orice accident care implică răniri de persoane sau avarii ale mașinii, și să obții un proces verbal semnat de Poliție. Va trebui să obții toate informațiile privind persoanele terțe implicate în eveniment.

În funcție de tipul mașinii alese se va solicita o garanție cuprinsă între 250 și 700 Euro. Garanția va fi restituită la livrare, integral, dacă mașina a fost returnată în aceleași condiții în care a fost livrat, împreună cu toate documentele, accesoriile și echipamentele. Din garanție se pot opri diferite sume pentru a remedia defecțiuni sau în cazul în care la returnarea mașinii lipsesc accesorii sau opționale sau dacă vehiculul este returnat avariat, iar dauna a fost produsă din vina clientului. 

Locația de returnare a mașinii se stabilește în momentul preluării, însă poate fi schimbată cu acordul consilierului de închiriere. Mașina poate fi returnată la Aeroportul International Henri Coandă sau la sediul MERIDIAN Rent A Car.

În momentul finalizării unei rezervări, în funcție de data, ora și locația de preluare și predare se pot aplica taxe de livrare a mașinii. Aceste taxe sunt afișate pe site și sunt adăugate automat la suma totală calculată de site-ul nostru. În cazul în care dorești să schimbi locația de preluare sau predare după confirmarea rezervării, este posibil să apară costuri suplimentare. Pentru informații suplimentare, te rugăm să contactezi un consilier de închirieri.

Livrăm și preluăm mașinile non-stop, chiar și la/de la Aeroportul Otopeni (Henri Coandă).

Rezervarea propriu-zisă a mașinii se consideră efectuată dupa validarea datelor transmise online prin furnizarea în format electronic a actului de identitate și a permisului de conducere.