Ghid turistic - Top 3 situri arheologice din Romania

Istoria Romaniei este una fascinanta si plina de suspans. Cu un trecut zbuciumat, poporul roman a purtat numeroase batalii si prin fortele proprii, a devenit independent. Daca sunteti pasionati de istorie, in acest articol va prezentam un top al celor mai frumoase situri arheologice din tara.

    1. Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia a fost capitala, centru militar, religios si politic al statului dac. In jurul ei dacii au construit inca cinci cetati dacice, toate avand rol de aparare. Ruinele cuprind un fost templu, delimitarea zidurilor si amfiteatrul. Acest sit arheologic este situat in satul Gradistea Muncelului din judetul Hunedoara.

    2. Castrul Porolissum

Porolissum a fost in perioada razboaielor dintre daci si romani un oras folosit ca tabara militara. Fortul initial a fost construit din lemn, mai tarziu a fost marit si reconstruit din piatra. Castrul Porolissum se gaseste pe teritoriul satului Moigrad-Porolissum, in judetul Salaj.

    3. Tropaeum Traiani 

Tropaeum Traiani este un monument triumfal ridicat in cinstea imparatului roman Traian pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor, fiind decorat cu basoreliefurile scenelor de razboi.
Constructia este situata langa comuna Adamclisi, la 60 km de Constanta, pe drumul national Calarasi - Constanta.

Pentru o vacanta asa cum va doriti si lipsita de griji, puteti inchiria o masina de la MERIDIAN RENT A CAR. Va stam la dispozitie cu o gama variata de automobile.  Contactati-ne la numarul de telefon:  0744.104.147