Ghid turistic - Targu - Jiu

Saptamana aceasta iti sugeram sa faci o vizita intr-un oras al culturii, unde emblema o reprezinta chiar unul dintre cei mai mari sculptori romani, care a avut o contributie importanta asupra viziunii sculpturii in lumea contemporana, binecunoscutul Constantin Brancusi.

Merita vizitat Ansamblul sculptural Constatin Brancusi din Targu-Jiu, cunoscut si sub numele de Ansamblul monumental “Calea Eroilor” care reprezinta un omagiu adus eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial si este alcatuit din 3 mari componente:

  • Masa tacerii este o opera lucrata in calcar. Reprezinta masa de dinaintea bataliei, iar scaunele din jurul mesei reprezentate sub forma de clepsidra simbolizeaza trecerea timpului intr-o tacere deplina.

  • Coloana fara sfarsit – este realizata dintr-un metal feros (placi de fonta), avand o inaltime de 29.33 m. Construita din 16 module in forma de romb, aceasta sculptura reprezinta opera centrala a intregii creatii a sculptorului Constantin Brancusi.

  • Poarta sarutului - este o sculptura in piatra care semnifica trecerea simbolica spre o alta viata. Simbolul sarutului se regaseste pe fiecare dintre fatetele coloanei, reprezentate de doua jumatati de cerc.

De asemenea, in zona mai sunt si alte obiective turistice interesante pe care ai putea sa le vizitezi cum ar fi: Biserica Sf. Apostoli, Biserica Sf. Voievozi, Muzeul Judetean, Muzeul de Arta, Casa Memoriala Ecaterina Teodoroiu.

Daca v-am starnit curiozitatea, apelati cu incredere la serviciul de inchiriere oferit de MERIDIAN RENT A CAR. Rezerva acum pe www.meridianrentacar.ro

Masa tacerii