Ghid Turistic - Sat Pestera - O mica Austrie

La aproximativ 10 km de Castelul Bran, in comuna Moeciu din judetul Brasov, este localizat Satul Pestera. Datorita peisajelor ireal de frumoase pe care le ofera, asezarea mai este denumita si mica Austrie. Masivul muntos Piatra Craiului, dar si masivul Bucegi inconjoara satul ca o fortareata, astfel privelistea pare rupta din basmele cu printese. 

Numele satului vine de la pestera ce se afla pe teritoriul acestuia. Pestera Liliecilor este cu adevarat casa unei colonii de lilieci, care se adaposteste in tunelele din pereti. Putini stiu insa legenda de care se leaga aceasta asezare. Pe la 1700, insusi Tarul Petru al Rusiei a venit la Pestera sa cumpere niste pamanturi insotit fiind de catre frumoasa printesa Ludmila Berejnova. A poposit si la Castelul Bran unde ar fi negociat cu un conte transilvanean cumpararea mai multor pamanturi din Satul Pestera. 

Contele si Tarul aveau relatii de prietenie foarte stranse, acest lucru datorandu-se si telului lor comun in lupta cu turcii. Insa, in ciuda prieteniei lor, acestia nu s-au inteles asupra pretului pamanturilor. Orbit de frumusetea meleagurilor cat si de dorinta Printesei Ludmila de a avea un mic castel la Pestera, Tarul a facut cale intoarsa in Rusia cu intentia de a mai lua niste galbeni si a se intoarce pentru a cumpara pamanturile si a incepe constructia viitorului sau castel. Pe printesa Ludmila a lasat-o in grija Contelui, la portile Imperiului rus. Ramasa doar cu Contele, intre acesta si Ludmila s-a legat o frumoasa poveste de dragoste. Constientizand ca este o relatie imposibila, Contele a omorat-o pe Printesa chiar la poalele Pietrei Craiului, in satul Pestera. 

Daca va doriti o vacanta linistita, va recomandam sa vizitati Pestera, iar pentru o vacanta confortabila, va invitam sa calatoriti cu MERIDIAN RENT A CAR. Rezervati chiar aici www.meridianrentacar.ro