Ce trebuie să ști atunci când închiriezi o mașină

Când închiriezi o mașină, este important să fii informat și pregătit pentru a evita probleme sau neînțelegeri. Iată câteva lucruri importante de ținut cont:


1.    Vârsta minimă și permis de conducere: Verifică care este vârsta minimă pentru a închiria o mașină în țara în care te afli și asigură-te că ai un permis de conducere valid în acea țară.
2.    Tipul de mașină: Alege un vehicul potrivit pentru nevoile tale. De exemplu, dacă ești într-o călătorie în familie, ai nevoie de o mașină cu suficient spațiu pentru pasageri și bagaje.
3.    Durata închirierii: Stabilește pentru cât timp vei avea nevoie de mașină. Unele companii oferă tarife zilnice, în timp ce altele pot avea opțiuni mai avantajoase pentru închirieri pe termen lung.
4.    Asigurare: Asigură-te că înțelegi tipurile de asigurare oferite. Cele mai comune includ asigurarea de bază (CDW), care acoperă daunele materiale, și asigurarea de răspundere civilă (SLI), care acoperă eventualele daune cauzate altor vehicule sau persoane.
5.    Kilometraj și limitări geografice: Verifică dacă există limite de kilometraj sau restricții privind zonele geografice în care poți conduce mașina închiriată.
6.    Taxe și costuri ascunse: Asigură-te că înțelegi toate costurile implicate. Unele companii pot percepe taxe suplimentare pentru servicii precum preluarea și predarea mașinii în afara orelor obișnuite de lucru.
7.    Depozit de garanție: Verifică dacă compania de închirieri solicită un depozit de garanție și care este metoda de plată acceptată.
8.    Rezervare și confirmare: Fă o rezervare în avans și primește o confirmare a rezervării. Asigură-te că ai documentul de confirmare la tine atunci când preiei mașina.
9.    Stare prezentare/primire: Atunci când preiei mașina, examinează-o îndeaproape pentru eventualele daune deja existente și asigură-te că acestea sunt notate în contract.
10.    Combustibil: Verifică politica de alimentare cu combustibil. Unele companii cer returnarea mașinii cu un rezervor plin, în timp ce altele pot aplica o taxă pentru combustibil.
11.    Returnarea mașinii: Respectă data și ora de predare a mașinii. Verifică mașina împreună cu reprezentantul companiei pentru a te asigura că nu există daune noi.
12.    Contact de urgență: Asigură-te că ai un număr de telefon al companiei de închirieri în caz de urgență sau pentru a obține asistență în timpul închirierii.
13.    Legislație locală de conducere: Fii familiarizat cu regulile și legile de conducere locale din țara în care te afli.


Este important să citești cu atenție termenii și condițiile oferite de compania de închirieri înainte de a semna contractul. Dacă ai nelămuriri sau întrebări, nu ezita să le adresezi reprezentanților companiei.