-->
 

Ghid Turistic - Lacul Bolboci - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2019-07-09 13:52:00

 Cunoscut si sub numele " Marea din Bucegi ", lacul Bolboci este un baraj artificial pe raul Ialomita. In acesta se varsa raurile Blana, Nucet (ambele pe stanga), Bolboci si Plaiul Mircii (pe dreapta).In inima Bucegilor, departe de aglomeratie si forfota oraselor, se ascunde aceasta oaza de liniste si racoare. Nu se cere nicio taxa pentru vizitarea acestui loc superb. In apropierea lacului se afla Cheile Tatarului si Cheile Zarnoagei, Pestera Ialomitei si Pestera Mica, Cheile Orzei si Padina - alte locuri frumoase ce trebuie vizitate.

Lacul isi schimba culoarea in fiecare moment al zilei creand un spectacol de culori si vibratii. Te vei deconecta de grijile cotidiene si te vei pierde in visare cat ai clipi. Doar stancile cu paduri de brazi si cerul te vor acompania si se vor bucura alaturi de tine de frumusetea naturii.

Intrucat frumusetea intregii zone in care se afla Lacul Bolboci te vor face sa nu vrei sa mai pleci, afla ca poti fi mai aproape de natura innoptand in zona de campare special amenajata, pe malul lacului. Daca totusi nu ai venit pregatit sau te sperie ideea vizitei nocturne a unui urs morocanos, poti opta pentru o noapte la Cabana Bolboci. Cabana Bolboci se afla pe malul lacului si a fost construita in 1928. Pana in 1971 putea fi folosita doar vara, pentru ca nu avea soba si nu era acoperita cu tabla. Este la o distanta de 8 km de Sinaia si la 10 km (2 ore de mers) de Pestera Ialomitei.

Un alt punct de atractie al Lacului Bolboci este evenimentul organizat anual, in luna august ”Ziua Lacului Bolboci” un bun prilej pentru a admira costume traditionale, a asculta legendele locului si de ce nu, de a participa la competitiile sportive organizate cu aceasta ocazie.

Accesul catre Lacul Bolboci este unul foarte facil, se poate ajunge pe DN71 dinspre Targoviste spre Moreni sau de la Sinaia pe DJ713. Asadar, incarca-te cu voie buna si hai la Lacul Bolboci!

Daca te-am convins sa vizitezi Lacul Bolboci, inchiriaza masina de la MERIDIAN RENT A CAR si pune-te in miscare.

Intra in fiecare luna pe blogul nostru pentru a citi despre obiectivele turistice din Romania si pentru a afla idei de vacante noi.

Vara aceasta calatorim cu MERIDIAN RENT A CAR!


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani