-->
 

Ghid turistic - Salina Praid - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2019-06-19 14:41:52

Localizare:

Salina Praid este situata in inima tarii. Aceasta se afla in localitatea Praid, din judetul Harghita. La o distanta aproximativa de 155 km fata de Cluj Napoca, resprectiv 143 km fata de Brasov.

 

Despre Salina Praid:

Salina Praid este amplasata la o adancime de 120 m de suprafata terestra. Accesul vizitatorilor in salina se realizeaza cu ajutorul autobuzelor special destinate acesteia. Astfel, se parcurce o distanta de aproximativ 1.2 km pana la poarta de intrare.

Avand in vedere nivelul la care este amplasata salina (120 m adancime), temperatura medie anuala este de 16 grade Celsius.

In salina vizitatorii se pot bucura de toate facilitatile specifice unei "mici comunitati", precum: sistem de iluminat, wireless si televiziune, terenuri de joaca pentru copii, spatii de creatie si agrement, biserica, cafenea, restaurant, cineva 3D, farmacie cu produse naturiste.

De asemenea, in interiorul salinei este prezenta si o crama de vinuri. In aceasta crama gasim 525 soiuri de vin, provenind din 25 zone viticole din 6 tari.

Beneficiile terapeutice ale Salinei Praid:

Tratamentele pe baza de inhalare de aerosoli ajuta la foarte multe afectiuni respiratorii, precum: astm, bronsita asmatiforma, rinita cronica, amigdalita cronica, insuficienta respiratorie restrictiva, starea de oboseală cronica si diverse tipuri de alergii.

De asemenea, timpul petrecut in salina ajuta la relaxarea mintii si corpului, infrumusetarea pielii, revigorare.

 

Obiective turistice in zona:

In apropierea Salinei Praid se pot vizita:

  • Canionul de Sare

  • Casa Memoriala „Áprily Lajos”

  • Panorama - Mina Iosif

  • Statiunea Sovata

 


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani