-->
 

Traditii si obiceiuri de Paste in Romania - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2019-04-17 09:56:05

Invierea Domnului este una dintre cele mai importante si mai frumoase sarbatori ale anului. Pastele, de obicei, are puterea de a uni familiile si este plin de traditii si obiceiuri.

Cel mai raspandit obicei al acestei sarbatori este vopsitul oualor rosii. Inainte nu se accepta ca acestea sa fie vopsite cu o alta culoare inafara celei rosii, acum, insa, lucrurile s-au schimbat. Exista mai multe legende legate de vopsitul oualor in cultura romaneasca. Cea mai populara legenda o prezinta pe Maica Domnului care venise sa isi planga fiul rastignit, cum a lasat langa crucea sa cosul cu oua, iar acestea s-au inrosit de la picaturile de sange ale lui Iisus.

In noaptea sfanta, crstinii obisnuiesc sa mearga la biserica pentru a lua lumina. Traditia este ca lumanarea fiecarui crestin sa fie aprinsa din lumanarea pe care o scoate parintele din altar, iar apoi sa fie dusa acasa intacta. Lumina este simbolul Invierii.

In Romania, familiile obisnuiesc sa manance carne de miel in timpul acestei sarbatori. Mielul este simbolul Mantuitorului Iisus care s-a sacrificat pentru omenire.

Superstitii pentru Sarbatoarea Pastelui:

  1. In aceasta zi nu e bine sa dormi, vei fi somnoros tot anul,

  2. In ziua de Paste nu se mananca oul cu sare, se spune ca transpiri tot anul,

  3. Daca dupa sarbatoare pastrezi un ou rosu 40 de zile, iar acesta nu se strica inseamna ca vei avea noroc tot anul,

  4. De Paste se aseaza o bucata de fier sub prag, se spune ca protejeaza casa.

Pastele este o sarbatoare minunata! MERIDIAN RENT A CAR te invita la plimbare. Rezerva o masina si fa ca Pastele tau sa fie de neuitat. Profita de reducerea noastra de 15%!

 


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani