-->
 

Ghid Turistic - Sat Viscri - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2019-04-05 12:35:50

 Viscri este un sat situat in Transilvania, in comuna Bunesti, la aproximativ 80 km de Brasov. Acesta a devenit faimos dupa ce Printul Charles si-a cumparat o proprietate pe teriotoriul acestuia, vizitand astfel destul de des acest sat.

Arhitectura satului este una saseasca, ce se pastreaza de mai bine de 200 de ani, fiind formata din casele traditionale sasesti, vopsite in nuante de culoare verde, albastru si crem si pozitionate pe de-o parte si alta a strazii principale.

Populatia satului este putin peste 1.000 de locuitori si anual ajung in jur de 30.000. de turisti in Viscri. Cel mai important obiectiv turistic din satul-vedeta, asa cum mai este numit dupa ce Printul Charles detine o casa de vacanta pe teritoriul acestuia, este una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate din cele 6 inscrise in patrimoniul mondial UNESCO.

Ce poti face ca si turist in Viscri?

In primul rand trebuie sa te bucuri de frumusetea locului, plimbandu-te pe stradutele batranesti si pline de liniste.

In al doilea rand, trebuie sa vizitati Biserica fortificata, aceasta fiind adevarata comoara arhitecturala medievala si atractia principala a satului. Este construita inca din secolul al XIII-lea, fiind inconjurata de o cetate cu ziduri de aparare, doua bastioane si doua turnuri. Multe voci spun ca este cea mai frumoasa biserica fortificata din tara, intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1999. Turnul Bisericii este punctul culminant al atractiei turistice, dat fiind privelistea care invaluie tot satul si care ofera un tablou spectaculos incarcat cu o doza mare de liniste si pace.


In al treilea rand, incercati adevarata mancare traditionala din sat, si anume “Cartofii Ciobanului”, un amestec de mancare de cartofi cu telemea si carnati de porc.

Daca v-am convins va asteptam in sediile MERIDIAN RENT A CAR pentru a va pune la dispozitie masina de care aveti nevoie pentru aceasta excursie. Rezervari la →www.meridianrentacar.ro


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani