-->
 

Ghid Turistic - Varful Omu - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2019-03-12 09:30:42

Varful Omu se afla in Muntii Bucegi in Parcul Natural cu acelasi nume. Este pe locul 11 ca inaltime in tara si pe primul loc in Muntii Bucegi. Acesta este admirat in fiecare zi de turistii pasionati de traseele montane care se avanta in astfel de calatorii. Altitudinea sa este 2.505 metri. De sub Varful Omu, la mare inaltime, izvoraste raul Ialomita.

Flora care se regaseste pe Varful Omu este cea specifica padurilor de conifere si foioase, insa nu uitam si de pajistile alpine regasite doar la altitudinile foarte mari. In luna iunie va puteti bucura privirile cu covorul roz al rododendronului ce creste doar pe varfurile alpine, iar despre acesta se spune ca are proprietati tamaduitoare. Este prezenta si Floarea-de-Colt, o floare extrem de rara, numita si Floarea Reginei si este un simbol al dragostei. Fauna specifica varfului muntos este una foarte frumoasa si rar intalnita, cum ar fi: capra neagra, intalnita in golurile alpine, exceptia fiind iarna cand aceasta este intalnita si in paduri; ursul ce se intalneste de la deal pana aproape de golurile alpine; mistretul si cerbul. Se pot intalni si animale mai rare sau retrase precum lupul sau rasul.

Trasee montane:

Din Sinaia puteti ajunge cu masina pana la Cabana Cuibul Dorului, apoi spre Varful Dichiu, Lacul Bolboci, Padina si Pestera, iar apoi pe jos pana la Babele, Sfinx, Crucea Caraiman si Varful Omu. Din Busteni exista traseul cu telecabina pana la Babe si Sfinx, iar apoi catre Varful Omu pe jos.

Chiar dacă este cald şi urcuşul îl facem cu telecabina trebuie să purtăm cu noi cel puţin în rucsac un echipament minimal, format din îmbrăcăminte pe straturi ( tricou, bluza cu maneca lunga, hanorac, geaca ) astfel incat sa facem fata schimbarilor de clima.


Daca v-am convins va asteptam in sediile MERIDIAN RENT A CAR pentru a va pune la dispozitie masina de care aveti nevoie pentru aceasta excursie. Rezervari la → www.meridianrentacar.ro


 


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani