-->
 

Ghid turistic - Sighisoara - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2019-01-23 11:43:04

Sighisoara este un oras medieval intemeiat din secolul al 13-lea, situat in inima Transilvaniei, in judetul Mures, fiind aproape de intersectia a patru mari judete: Harghita, Mures, Sibiu si Brasov.  Acesta detine aproximativ 32 de mii de locuitori, insa pe perioada festivalului medieval ce are loc la sfarsitul lunii iulie, numarul populatiei se dubleaza prin intermediul turistilor ce ajung anual in numar foarte mare.
Pe parcursul celor trei zile in care se desfasoara festivalul medieval in piata cetatii, turistii se delecteaza cu spectacole de teatru, cu trupe de animatie, cu diverse activitati sustinute de mesteri si artisti medievali, toate acestea avand pe fundal muzica medievala specifica orasului.

Piata medievala inglobeaza lista obiectivelor turistice a Cetatii Medievale, formata initial din 14 turnuri ce au apartinut breslelor mestesugaresti, insa azi doar 9 dintre acestea mai sunt pastrate. Printre obiectivele turistice aflate in centrul Pietei se enumera: Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor,Turnul Macelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Cositoarelor, Turnul Tabacarilor,  Biserica Manastirii Dominicane si Biserica din Deal.

Simbolul Sighisoarei si unul dintre cele mai atractive obiective turistice este reprezentat de Turnul cu Ceas, vizibil din orice loc al orasului. Acesta are o inaltime de 64 de metri, fiind construit inca din secolul al 14-lea, principalul sau rol fiind acela de a proteja poarta principala a Cetatii, detinand inca 4 turnuri secundare. Totodata, Turnul cu Ceas este singurul turn care nu a apartinut unei bresle. 

Legenda Turnului cu Ceas incepe din anul 1648, anul construirii ceasului in Elvetia, fiind decorat cu 7 figurine din lemn de tei, acest numar simbolizand zilele saptamanii. Sighisorenii afirma faptul ca ceasul nu ramane niciodata in urma si ca cele 7 figurine se schimba de la o zi la alta, fiecare simbolizand o zi din saptamana.
Turnul cu Ceas detine cele mai frumoase vederi panoramice ale orasului Sighisoara. 
Pentru cei care vor sa traiasca vremurile contemporane intr-o lume medievala, Sighisoara este garantat cea mai potrivita destinatie turistica.

Daca esti curios sa vizitezi orasul medieval, inchiriaza acum masina de la MERIDIAN RENT A CAR!

    


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani