-->
 

Ghid turistic - Gradina Botanica din Cluj - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2018-11-26 16:32:07

Gradina Botanica "Alexandru Borza" din Cluj a fost infiintata in anul 1920, fiind deschisa oficial 5 ani mai tarziu. Bazele acestei institutii stiintifice, didactice si educative au fost puse de catre Alexandru Borza.

Gradina are o suprafata de 14 hectare, unde se gasesc aproximativ 10.000 de specii de plante, din toate colturile lumii, grupate in mai multe sectoare: fitogeografic, sistematic, ornamental, economic, complexul de sere si sectorul destinat persoanelor cu deficiente de vedere.

Sectorul Fitogeografic grupeaza plante din diferite regiuni geografice. Gradina Japoneza, amenajata in stilul traditional “gyo-no-niwa” reprezinta Orientul. Turistii se pot plimba si prin Gradina Romana, cunoscuta si sub denumirea de gradina lui Pliniu, dominata de statuia zeitei Ceres. In Gradina Romana se gasesc vestigii arheologice din vechea colonie romana Napoca.

Sectorul Sistematic grupeaza plantele in functie de familia din care acestea fac parte, precum si in functie de amplasamentul lor pe scara evolutiei filogenetice.

In Sectorul Ornamental, vizitatorii pot admira specii de plante, precum si varietati horticole decorative, care isi modifica culoarea si forma dupa sezon, cum ar fi: trandafirii, lalelele, narcisele, daliile, gladiolele, crinii si zambilele.

In Sectorul Economic, vizitatorii pot observa plantele grupate dupa modul lor de utilizare, existand urmatoarele categorii: plante alimentare, tehnice, melifere, furajere si tinctoriale.

Sera acvariu, palmariul, sera cu plante mediteraneene si australiene, sera cu bromeliaceae, sera cu orhidee si ferigi si sera cu plante suculente se gasesc in complexul de sere.

Herbarul Gradinii Botanice, situat la etajul cladirii reprezinta cel mai mare si mai important herbar din Romania, avand o colectie de 750.000 de coli de plante presate. Acest herbar a reprezentat baza elaborarii lucrarii in 13 volume – "Flora Romaniei".

Interesant de stiut, este faptul ca aceasta gradina botanica este vizitata in fiecare an de aproximativ 150.000 de persoane, fiind in adevaratul sens al cuvantului un simbol al Clujului.

Daca v-am facut curiosi, porniti la drum sa vizitati Gradina Botanica "Alexandru Borza" din Cluj!

Rezervati o masina de la MERIDIAN RENT A CAR si porniti la drum spre Cluj! Inchiriati AICI masina dorita!


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani