-->
 

Ghid turistic - Tismana - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2018-07-19 09:50:04

Manastirea Tismana, cea mai veche asezare monahala din Tara Romaneasca, se afla in orasul Tismana, judetul Gorj, la aproximativ 36 de km distanta de Targu-Jiu. Aceasta este asezata pe un varf de stanca, pe muntele Starmina, si este imprejmuita de culmi impadurite si stancoase, aproape de gura Pesterii Sfantului Nicodim.

Un celebru calator, diaconul Paul de Alep, mentioneaza in cartea sa despre aceasta manastire, urmatoarele: "In adevar, ea nu mai are seaman nici in aceasta tara, nici in alta, prin frumusetea locului si a asezarii, prin multimea apelor sale si intarirea pe care o are, ajutata si de ocrotirea zidurilor sale inconjuratoare.”

Lacasul de cult, construit de Basarab I si Mircea cel Batran, a tinut ascuns Tezaurul Bancii Nationale a Romaniei spre sfarsitul celui de-al doilea Raboi Mondial.

Manastirea gazduieste un muzeu cu o bogata colectie de picturi murale, icoane vechi pe lemn, obiecte de cult, carti vechi si vesminte. Totodata, aici puteti vizita racla de argint care contine moastele Sfantului Nicodim, dar si crucea de plumb pe care o purta la gat, daruita de Sfantul Ignatie si Sfantul Ioan Gura de Aur.

Ulterior, Tismana a fost transformata intr-o manastire pentru maicute care impletesc cu drag, munca si rugaciunea.

Doriti sa vizitati Manastirea Tismana dar nu aveti o masina? Apelati cu incredere la serviciul de inchiriere oferit de MERIDIAN RENT A CAR!

Va livram masina non stop! O puteti prelua de la sediul nostru din Bucuresti sau direct de la Aeroportul Otopeni (Henri Coanda). Si in plus, aveti avans 0 €!


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani